Vintage

Something Different for Joomla

OLD Cup PDF Print E-mail

OLD Cup 

 Generelt

OLD Cup (OC) er OLD sin cup. Denne vil gå parallelt med OLD League (OL), med samme baner og etter samme prinsipp for gjennomføring av kamp, men kampene i OC vil gå på egen server i rounds modus, ikke time attack som det kjøres med i OL. Motstandere og hjemme- eller bortebane avgjøres etter trekning. Cupen starter med en innledende runde for å få riktig antall spillere (16 eller 32, alt etter antall påmeldte). De beste fra foregående sesong i OL vil da få walkover til første runde. Det vil da bli 4 eller 5 runder og det hele avsluttes med OLD sin egen cupfinale

Rundene og trekning.

Hver runde skal avvikles i løpet av en uke. Første uke går dermed til innledende runde. Hvem som møtes og hvem som får hjemme- eller bortebane blir avgjort gjennom trekning. Trekningen vil bli gjort søndag kveld, klokkeslett vil bli annonsert på forum. Unntak her er trekningen til innledende runde, den vil bli annonsert med eget tidspunkt på forumet. Kampene i en runde må spilles i løpet av uken, altså med siste frist søndag (og natt til mandag). Trekningen blir uansett gjennomført søndag kveld selv om det da fremdeles kan være kamper som ikke er spilt. Det vil bli muligheter for å følge trekningen live med webcam på skype for den som ønsker det.

Kamper. Kamper spilles altså etter samme prinsipp som for OL, altså får den som trekker hjemmekamp også her fordelen av å velge sine fire baner fra de ulike kategoriene.
Men her er to unntak:
  • Det første er at kampene spilles i rounds modus. Hver bane starter med en warm up før alvoret starter. For hver runde er det 1 poeng for seier og 0 poeng for tap, første mann til 4 poeng vinner banen. Om en av sjåførene kjører ut blir det også 0 poeng. Om begge kjører ut får begge 0 poeng. Serveren er innstilt etter disse prinsippene, spillerne trenger altså ikke sette opp serveren, de eneste de trenger er å juke de 4 banene de skal spille. Poengene teller kun for for hver enkelt bane, en drar altså ikke med seg poengene slik at en uavgjort kamp blir avgjort på poengforskjell.
  • Det andre unntak fra OL reglene er nettopp ved uavgjort, altså to seiere hver på de fire banene. Ved uavgjort i OC må kampene avgjøres ved en fast golden bane, samme bane for alle under hele turneringen. Denne banen vil være en bane som består av litt speed, tech og dirt. Denne banen vil bli laget spesielt til OC og vil bli offentliggjort først ved oppstart av turneringen.
En kan lese mer om hvordan OL kampene gjennomføres her på hjemmesiden vår.
Gjennomføring og ansvar.Det er hjemmekjører sitt ansvar å få avtalt kamptidspunkt, i tillegg må hjemmekjører annonsere banene en skal kjøre senest 6 timer før kampstart. I og med at det blir egen server for OC skal utfordringene postes i egen tråd som gjelder kun for OC. En kan gjerne avtale ting på pm for å få i stand kampen, noe som vil være lurt for å se om tidspunkt passer for motstander, men en må uansett poste i den nevnte tråden av den nevnte årsaken. Denne posten må være merket med dato, tidspunkt og baner. En kan gjennomføre kamp på sparket eller avtale på andre måter så lenge dette er ok for begge spillerne og det er ledig på server. Vinner av kampen skal poste resultat i egen resultat tråd for OC på forumet.

Om hjemmekjører tar ansvaret med å få i stand kampen, men bortekjører ikke gir lyd fra seg eller eventuelt ikke møter som avtalt, går hjemmekjører videre til neste runde. Om ikke hjemmekjører tar dette ansvaret, eller ikke møter til avtalt kamp, går bortekjører videre. Det er selvfølgelig lov å gi folk en ny sjanse ved ikke oppmøte, men dette er ikke et krav og reglene over gjelder da for hvem som går videre. Uansett kreves det en redegjørelse i egen tråd på forumet om kampen ikke blir gjennomført. Om det ikke kommer en slik redegjørelse innen tirsdag kl. 21.00 i påfølgende uke går begge kjørerne ut og den som trekker motstander fra denne kampen får ny motstander. Denne motstanderen blir vinneren av et oppsamlingsheat på golden banen av taperene fra forrige runde. Første mann til 4 poeng vinner. Denne kampen skal spilles tirsdag kveld kl. 21.00 om ikke redgjørelse har kommet.
 Cupfinalen.

Cupfinalen spilles over åtte baner, altså på nøytral grunn, der begge spillerne velger hjemmebaner. Om spillerne velger samme bane spilles denne bare en gang, men teller dobbelt når man tar opptelling. Om det skulle være uavgjort etter åtte baner, spilles den faste golden banen som avgjørende bane.

 
Joomla Templates by JoomlaShack